Dichtbij | Samenwerking met stichtingen

Zoals we al eerder in onze nieuwsbrieven hadden aangegeven vinden wij het belangrijk om iets te doen voor en met Friesland. Een voorbeeld hiervan is om onze relatiedag te organiseren op een bijzondere locatie in Friesland, namelijk het Woudagemaal in Lemmer. Hiermee laten we onze identiteit zien, maar krijgen we het verhaal te horen van het bijna 100 jaar oude stoomgemaal in Lemmer en hoe belangrijk dit gemaal nog steeds is voor Nederland. Het stoomgemaal wordt niet vaak meer ingezet, maar als hij wordt opgestart is de situatie ook nijpend en noodzakelijk. Wij hopen jullie allemaal te begroeten op deze donderdag, 31 oktober om dit verhaal aan te horen maar ook zeker voor het verhaal van onze twee sprekers. Op deze manier proberen we steeds een mooie combinatie te vinden tussen cultuur, natuur, historie en inhoud. 

Om dit te intensiveren zijn we samen met Credit Suisse in gesprek over hoe we ‘onze stichtingen’ kunnen bedienen met betrekking tot het vermogensbeheer. Wij hebben ontzettend veel waardering voor het werk van de besturen, die zich vrijwillig inzetten voor optimaal inzetten van hun geld. ‘Vroeger’ konden deze besturen de ontvangen renten inzetten voor financiële steun aan de initiatieven, zoals deze worden ondersteund door de stichtingen. Helaas is de rente op dit moment zeker niet meer toereikend… 

Een alternatief zou kunnen zijn om een beleggingsrekening te openen, maar we zijn ons heel erg bewust van het feit dat dit een rekening moet zijn met een bepaalde uitstroom en het liefst zonder dat het kapitaal daalt en dan ook nog tegen minimale risico’s. Helaas bestaat deze ‘gegarandeerde’ beleggingsrekening niet, maar samen met Credit Suisse kunnen we de stichtingen wel bedienen, met speciale zorg en veiligheid. Op onze relatiedag hebben we daarom ook een aantal besturen uitgenodigd van stichtingen en kunnen we samen met Bernard van Mourik (Credit Suisse) hier wat informatie over geven.

Het zou toch prachtig zijn dat we op deze manier de stichtingen kunnen helpen en indirect een positieve bijdrage leveren aan het goede werk van de stichtingen. 

Kent u iemand die in zo’n bestuur zit, of zit u zelf in een stichtingsbestuur?Geef dan de contactgegevens van de stichting even aan ons door, dan krijgt uw bestuur een uitnodiging voor onze relatiedag in Lemmer.