Beleggingen | Goud loopt op!

De onzekerheid op de markten en internationale politieke ontwikkelingen (Iran, Rusland) zorgden voor oplopende koersen van goud. Voor de eerste keer in vijf jaar tijd steeg de koers van een troy ounce goud (31,1 gram) tot boven de $ 1400,-. 

In onze portefeuilles ‘Aandelen’ en ‘Geavanceerd’ hebben we daarom een positie genomen in een Amerikaans mijnbouwbedrijf: Newmont Goldcorp. Sinds aankoop hebben we kunnen profiteren van de oplopende goudkoers. Bovendien zijn er wat overnames in de sector die ook koersbewegingen veroorzaken. Historisch gezien is het nadeel van het aanhouden van goud dat er geen rendement op zit. Nu de rente zo laag is dat veilige beleggingen zelfs een negatief rendement hebben is goud wat aantrekkelijker om tijdelijk geld te stallen. Dit kan de vraag de komende tijd hoger houden dan anders het geval zou zijn geweest.