Persoonlijk | Vermogensbeheer Friesland draagt maatschappelijk haar steentje bij

Vermogensbeheer Friesland is een Fries bedrijf en daar zijn wij ons ook zeer bewust van. Zo proberen we bij te dragen aan het ondernemersklimaat, bieden we werkgelegenheid in de regio en hebben aandacht voor ‘ons’ cultureel erfgoed. Kijk maar naar ons beeldmerk of op onze website en het is duidelijk dat we houden van onze Friese natuur en dan bedoelen we niet alleen het landschap…

De Fries wordt vaak gekenmerkt als stug en een beetje eigenwijs, maar ondanks dat we onze eigen taal hebben valt dit toch heel erg mee. Misschien kijken we eerst wat langer de kat uit de boom dan de meeste Nederlanders en zijn we in eerste instantie iets minder toegankelijk dan onze ‘gezellige’ landgenoten. Uiteindelijk is het toch gewoon zo dat we allemaal onze specifieke eigenschappen hebben en zijn we net zo gezellig en toegankelijk als iedereen!  

Met betrekking tot onze bedrijfsvoering proberen we heel bewust om te gaan met onze maatschappelijke taak, waar zie je dit terug:

Marketing
Jaarlijks stellen we een marketingbudget vast en hierin maken we bewuste keuzes. We zijn regelmatig te horen op ‘Omrop Fryslân radio’ met de vraag: “Ha jo jild oer” oftewel: “Heeft u geld over?”.  Bij het adverteren zoeken we gericht naar media die gesitueerd zijn in het noorden van Nederland en dus ook bijdragen aan de werkgelegenheid voor ‘onze’ kinderen. Om dezelfde reden bieden we ook constant één stageplek aan, want de jeugd heeft de toekomst.

Werk-leer bedrijf
Vermogensbeheer Friesland is sinds 2013 werk-leer bedrijf en Geert Nieuwenhuijse heeft hier het voortouw in genomen. Vanuit zijn eerdere functie als leraar is hij dit traject gestart en sinds we werk-leer bedrijf zijn is de stageplek eigenlijk altijd gevuld geweest. Op dit moment is Sietske Osinga onze medewerker met een BBL-contract en inmiddels bezig aan haar tweede contract. Ze hoopt volgend jaar af te studeren als directiesecretaresse, wij hebben er alle vertrouwen in dat dit ook gaat lukken!

Sponsoring
Ook hebben we een jaarlijks budget voor sponsoring welke wordt aangewend voor stichtingen/verenigingen die iets met Friesland hebben. Zo steunen wij:

  • Sneeker Pan, dit is het skûtsje van Sneek die meedoet aan de SKS. Dit is een jaarlijkse wedstrijd tussen de ’14 skûtsjes’ (platbodems) op de Friese wateren. Een mooie combinatie tussen natuur en cultuur.
  • Lidmaatschap van de golfclub in Sint Nicolaasga. Een prachtige golfbaan zo’n 10 kilometer vanaf Joure waar gegolfd kan worden. Wilt u een keer mee komen golfen dan hoor ik het graag. Dan regelen wij dit!
  • In twee grote winkelketens in Joure hebben we een bordje in de winkelwagens, dit doen we om ook plaatselijk onze verantwoordelijkheid te nemen.
  • De schaatsvereniging ‘De IJsster’ uit Sneek, zij schaatsen in Thialf in Heerenveen en ook in de zomer wordt hier geskeelerd en gefietst.

Kortom: Sponsoring moet passen bij de uitstraling van ons bedrijf!

Activiteiten
Een aantal keer per jaar willen wij iets doen met of voor onze klanten. Indien mogelijk proberen we ook hier onze collega ‘Friese’ ondernemers ondersteunen of ons Fries erfgoed laten zien. In het verleden hebben we een prachtige bijeenkomst gehad in het Jopie Huisman Museum, een mooie combinatie tussen cultuur en een feestelijke activiteit. Zo hebben we een prachtige boottocht gemaakt vanaf Joure en vorig jaar hebben we ons 11-jarig bestaan gevierd op de ‘Pollepleats’. Dit jaar gaan we op 31 oktober naar het Woudagemaal in Lemmer en natuurlijk krijgen we een rondleiding zodat we allemaal ook nog iets opsteken van deze leuke middag/avond!

We hopen een beetje inzichtelijk te hebben gemaakt dat we hiermee onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus nemen en dat we altijd kijken of iets bij ons past en wat het ons ‘meer’ brengt dan alleen de advertentie of alleen een locatie voor de activiteit.