Dichtbij | DigiD kan uw financieel inzicht overzichtelijke maken Maak u al optimaal gebruik van uw DigiD ?

Inzicht in de financiële situatie
Vermogensbeheer begint wat ons betreft altijd met goed financieel inzicht. Om te weten of het verstandig is voor de klant om te beleggen op basis van welk risicoprofiel hebben we inzicht nodig in de bestaande financiële situatie van de klant. Om dit inzicht te krijgen vragen wij een aantal documenten op, dit zijn:

 • NAW-gegevens, BSN-nummer en geboortedata van klant, partner en kinderen
 • Inkomensgegevens van klant
 • Inkomensgegeven van de partner
 • Recente jaarrekening (indien er sprake is van eigen bedrijf)
 • Pensioengegevens
 • Hypotheekgegevens
 • Verzekeringen
  • Levensverzekering
  • Lijfrentes (opbouwend of uitkerend)
  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering
 • Eigen middelen (spaarrekening, beleggingen, deposito’s etc)

Dit is voor de klant altijd een vervelend en tijdrovend klusje… het ene overzicht moet worden opgezocht in de map met salarisgegevens, de andere moet worden gedownload via de bankieren app, weer een ander document moet via een website worden gedownload. Kortom: veel werk!

Wie heeft alle documenten keurig op een rijtje liggen
Hier kunnen we inmiddels antwoord op geven: Ockto connect heeft namelijk alle gegevens al op een rijtje gezet. Dit is een online portaal die op basis van de DigiD alle gegevens verzamelt en deze kan doorsturen, mits de klant daar toestemming voor geeft. Wij ontvangen dan in een overzichtelijke PDF als de originele brondocumenten (zoals het UWV verzekeringsbericht).

Hoe werkt Ockto Connect
Wij versturen de klant een uitnodiging via het online portaal en zodra deze wordt aangeklikt moet er een app worden gedownload. Deze geeft een QR-code die kan worden gescand en vervolgens geeft u toestemming voor het éénmalig verstrekken van de informatie. Het is gebruikersvriendelijk, maar voor diegenen die het toch lastig vinden kunnen we helpen met de stappen of doen we het toch gewoon op de ouderwetse manier.

Veiligheid
De informatie wordt slechts éénmaal verstrekt en er wordt geen informatie opgeslagen. Zodra Ockto wordt gestopt wordt alle informatie uit het Ockto platform verwijderd, ook nadat de informatie is doorgegeven blijft er geen informatie bewaard in het Ockto platform. 
Ockto is aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en voldoet aan de hoogste security eisen.