Beleggingen | Verwachtingen | Portefeuille

Vooruitblik
Ondanks de soms heftige retoriek verwachten we dat er een oplossing komt voor het Amerikaans-Chinese handelsconflict. De onzekerheid op de aandelenmarkten zal nog wel aanhouden, maar het vooruitzicht van renteverlagingen in de VS fungeert wel als tegenwicht, ook wat betreft iets minder florissante economische vooruitzichten. In de portefeuilles blijven we alert op winstnemingen en is onze houding wat voorzichtiger zolang de onzekerheid aanhoudt.

Nieuw in de portefeuille
Het DWS fonds belegt wereldwijd, met de nadruk op de VS (46%). DWS is onderdeel van Deutsche Bank. Het is een aandelenfonds waar o.a. aandelen in de spoorwegsector in zitten, energie, communicatie en nutsbedrijven. Een van de grootste holdings is American Tower Corporation, een beursgenoteerd bedrijf met torens over de hele wereld die verhuurd worden aan telecombedrijven voor het plaatsen van zenders voor o.a. de mobiele telefonie. Het fonds heeft een aantrekkelijk dividendrendement van 4%. Door de beleggingsfocus is het minder kwetsbaar voor de economische op- en neergang.