Beleggingen | Verwachtingen

Het maakt niet uit dat de winsten van bedrijven zich redelijk houden. Met name de Amerikaanse economie het goed doet, maar één Twitter bericht van Trump is voldoende om alles weer op zijn kop te zetten. En dat gebeurde begin mei, met een dreiging van hogere handelstarieven voor China. Net nadat zo’n beetje iedereen ervan uit ging dat het met de handelsbesprekingen wel goed zou komen. Gevolg was lagere aandelenkoersen en aanhoudende onrust. Bij Trump speelt het wellicht ook een rol dat hij moet zorgen voor zijn herverkiezing als president volgend jaar. Ons basisscenario is dat er een akkoord komt en dit de markten weer tot bedaren zal brengen. Dit kan ook betekenen dat we de positie in Amerikaanse aandelen verhogen. Dat heeft te maken met de uiteenlopende groeiverwachtingen voor beide regio’s.