Beleggingen | Verwachtingen en strategie

Enige hoogtevrees bekruipt ons wel als we nu naar de aandelen kijken. Voorlopig houden de plussen (zoals langer lage rentes) en de minnen (afnemende winstgroei) elkaar redelijk in evenwicht. We hebben geen positie genomen op de uitkomst van de Brexit en zijn wat dat betreft neutraal. Het kan alle kanten uitgaan, waarbij wij voorlopig denken aan een soft Brexit ergens dit jaar. 

Strategie blijft gericht op directe inkomsten als aanvulling op stijgende koersen. Daarbij hebben we een actief beleid gericht op realiseren van koersstijgingen door verkopen. Aandelenselectie blijft daarom belangrijk, waarbij we ook letten op sectoren. Gezien de voorlopig lage rente hebben we meer gedaan in vastgoedbeleggingen, als veiliger alternatief 

voor aandelen. Hiermee hebben we de portefeuilles naar onze mening goed gepositioneerd voor de komende maanden.