Beleggingen | In de portefeuille: Albemarle

Begin dit jaar hebben we een Amerikaans aandeel in de portefeuille opgenomen. Albemarle is een van de grootste producenten van onder meer lithium. Dit is een belangrijke grondstof voor de lithium-ion batterijen die steeds meer in elektrische en hybride auto’s gebruikt worden. Grondstoffen kunnen behoorlijk in prijs fluctueren.


Albemarle werkt daarom vooral met lange termijn contracten met afnemers waardoor het prijsrisico afneemt. We hebben het aandeel goedkoop gekocht, iets boven de $ 80,-. Dit is de laagste koers van de afgelopen twee jaar. In 2017 stond de koers nog boven de $ 140,-. De koers/winst verhouding is met rond de 14 heel acceptabel. De vraag naar lithium zal naar verwachting hoog blijven, nu ook de Duitse autofabrikanten meer richting elektrische auto’s gaan.